♥ Even voorstellen

Hi lieve lezer,

Van harte welkom! Wat leuk dat je meer over mij en Altijd Sanshine wilt weten!

Wie ben ik? Ik ben Sanne Haarsma en 32 lentes jong. In mijn twintiger jaren leek het me voor de wind te gaan. Na jaren van bikkelen, rennen en vliegen, zat ik ineens thuis. Burn-out. Opgebrand. Wat? Als twintiger? Ja, ik kon het niet geloven. Een zware tijd van enkele jaren (!) volgde waarin de zon niet altijd leek te schijnen en ik me allesbehalve Sanne voelde. Niet zo Sanshine dus. Maar er kwamen steeds meer lichtpuntjes en ik krabbelde weer op na een lange tijd.

Hoe ontstond Altijd Sanshine? Het is halverwege mei 2016 als ik besluit om mijn persoonlijke verhaal over mijn zware burn-out te delen. Voor mijn verhaal klik je hierJarenlange schaamte verloor het van mijn behoefte om de strijd en het verdriet te delen. In de hoop dat dit iemand anders weer kracht zou kunnen geven. Na het delen van enkele blogs, kwamen er steeds gedichten in mij op. Op een gegeven moment ontstonden er ook positieve gedachten in rijmvorm. Inmiddels heb ik van zowel mijn gedichten als spreuken er ruim 300 gedichten gedeeld.

Waarom de naam “Altijd Sanshine”? 
♥ Altijd schijnt de zon, altijd is er sunshine! Hoe donker het ook is, het wordt altijd weer licht. In de tijd van mijn slapeloze nachten, gaf deze gedachte me troost. De zon is er altijd en dat is een houvast in donkere tijden. Daarnaast bekijk ik het leven graag door een positieve bril; een zonnige kijk is het halve werk!
♥ Altijd het streven om dichtbij mezelf te blijven, altijd Sanne te zijn! Ik heb geleerd dat in mijn leven ikzelf de belangrijkste persoon ben. Als ik goed voor mezelf zorg, kan ik het beste uit mezelf halen. En daar heeft iedereen om me heen ook profijt van. Dat is dus helemaal niet egoïstisch. Zo heb ik juist anderen het meest te bieden.

Wat biedt Altijd Sanshine jou?
♥ Dagelijkse posts Met veel liefde en enthousiasme deel ik vrijwel d a g e l i j k s mijn gedichten en gedachten op Facebook en op Instagram. De ochtend start ik graag positief met jou door middel van een zonnige gedachte/spreuk. De gedichtjes post ik spontaan door de week heen. In iedere post stop ik wat Sanshine voor jou.
Volg Altijd Sanshine dus hier op Facebook en hier op Instagram!
♥ Gedichtenbundels! Ik heb inmiddels 2 bundels uitgebracht. Voor een ieder die in een lastige periode of donkere tijd zit, strooi ik graag wat extra lichtpuntjes! Voor als je op momenten behoefte hebt aan wat warmte en positiviteit. Om herkenning te krijgen of even een zetje in de rug. Dan zijn mijn gedichtenbundels misschien ook wat voor jou! Nieuwsgierig naar mijn bundels? Klik hier!
♥ Website De website houd ik wekelijks bij. Dus de gedeelde gedichten en spreuken, vind je hier altijd weer terug!
♥ Vlog Om mezelf uit te dagen mij nog meer kwetsbaar op te stellen én jou te inspireren, heb ik de afgelopen tijd korte video’s gedeeld op YouTube. Mijn kwetsbaarheidsproject met #ikgavoorecht is voorlopig even gestopt

Waar kan ik je gedichtenbundels vinden?
Zowel mijn nieuwste bundel Ik fluister je liefs als mijn vorige bundel Zonnestralen voor jou, zijn te vinden in de webshop. Je bent van harte welkom om even een kijkje te nemen in mijn webshopIk verstuur de bundel(s) met heel veel liefde en aandacht naar jou! 

Tot slot 
Als je zelf met een burn-out of met andere gezondheidsproblemen en verdriet worstelt, hoop ik dat je uit de mooie kleine dingen kracht kunt halen om de strijd voort te zetten. Weet dat je niet de enige bent en weet dat er betere tijden aan komen. Ik ben uit het diepste dal gekomen en dat zal jou ook lukken! Houd vol!

Liefs, Sanne 

Update: 30 januari 2018

6 thoughts on “♥ Even voorstellen

 1. Nog nooit eerder zo’n gedetailleerd verhaal gelezen over zoiets ingrijpends maar voor velen ongrijpbare toestand als de burn out. Je beschrijft de fysieke effecten en de mentale gevolgen zo duidelijk en grondig dat het zoveel beter wordt om je er een beeld van te kunnen vormen. Weinig mensen hebben voor mijn gevoel een enigszins passend beeld bij een burn out.
  Je bent door een ellenlange tunnel gegaan maar bent niet het licht vergeten. Mooi maar enigszins wrang is dat je op deze manier de kleine dingen in het leven hebt leren waarderen en toch op relatief jonge leeftijd hebt ontdekt wat belangrijk is in je leven. En dat ben jezelf ,wat een ander of de maatschappij je ook voorhoudt. Egoïsme is geen vies woord. Uiteindelijk doen we alles in ons leven om zelf een goed gevoel te krijgen ook al ben je de fanatiekste hulpverlener.
  Maar nooit ten koste van jezelf.
  Veel mensen komen daar pas achter als ze wat ouder worden of mensen om hun heen zijn verloren.

  Ik heb veel bewondering voor je openhartigheid omdat de reacties van mensen soms door onwetendheid erg wisselend kunnen zijn.
  Mooi is om te lezen dat het nu weer beter met je gaat en ik wil graag je blog over hoe nu verder volgen.

  Nogmaals mijn complimenten en een bundel felle zonnestralen voor jou ! Groetjes Wim

 2. Mooi omschreven, heftig, fijn dat de lichtete en energie weer kwamen. Herkenbaar in lichtere mate maar bij mij combinatie met migraine als ik weer eens over mijn grenzen ging maar ook de evenwichtsstoornis meniere sinds 7 jaar. Heel erg veel geleerd van haptonomie. Kom er nu al een paar jaar, nu als ’n soort onderhoud. Heel fijn, krijgt nog steeds nieuwe inzichten. Bijna geen last meer van mijn evenwicht maar wel als ik weer teveel hooi op m’n vork ben of stress ervaar… Heb sinds een paar maanden besloten dat ik ander werk wil (wel nu 12 jaar in de jeugdhulpverlening maar wel wat anders, dat is het zo onrustig en takenpakket wordt alleen maar zwaarder), ben wel al bezig met fotoshoots maar daar kan ik echt nog lang niet van leven. Wat voor werk doe je nu als ik vragen mag? Of vooral met de blogs bezig en hoe meid je dat dan voor betaald? Ben heel erg benieuwd hoe je het met werk aanpakt. Heb er ook al eens aan gedacht om mijn verhaal (meniere en hooggevoeligheid) op papier te zetten. Dat is mijn laatste stukje, ander werk zou me gelukkiger en rustiger maken. Anders zou ik mezelf over ’n tijd weer ziek maken. Dat is nou net niet de bedoeling. Ik blijf je volgen op IG. Mooie gedichtjes en verhalen. Bedankt..

 3. Lieve Sanne,
  Ik heb je gedichten pas recentelijk ontdekt en put er kracht uit. De een sluit meer aan bij mij persoonlijk, dan de andere, maar ze raken me allemaal. Ik vind het bijzonder dat je je leven, je burn-out, deze wending hebt weten te geven. Ik hoop dat er vooral veel sunshine momentjes zijn en dat er anders altijd de gedachte is aan altijd sanshine (geweldig hoe je dat bij elkaar hebt weten te brengen).
  Heel veel liefs,
  Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *